Acasă Politic Bucuresti: Alina Roman, Ioan Dedu si Radu Popa, cei trei care au...

Bucuresti: Alina Roman, Ioan Dedu si Radu Popa, cei trei care au bagat in sperieti Primaria Capitalei

DISTRIBUIȚI

106243 – 12122011 – Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va înfiinţa trei comisii de anchetă pentru a verifica activitatea principalelor instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, ai căror şefi “au acumulat averi inexplicabile”, susţine cotidianul Puterea.  

“CGMB va înfiinţa comisii de anchetă, deoarece edilul-şef, Sorin Oprescu, nu a luat nici o atitudine în urma neregulilor depistate de Curtea de Conturi a României la Administraţia Străzilor şi la ALPAB”, a declarat preşedintele Consiliului General, Călin Murg. Consilierii îl acuză pe Oprescu că închide ochii la afacerile încheiate de firmele directorului Direcţiei Transporturi chiar cu Primăria Generală. “N-ai cum să stai şi să nu iei nici o măsură. Curtea de Conturi a întocmit un raport în care a trecut numeroase nereguli depistate la ALPAB. La fel şi la străzi, a fost dezastru. De ce mai există Curtea de Conturi, dacă oricum nu este luată în seamă?Domnul Ion Dedu (directorul Direcţiei Transporturi din PMB) a acumulat o avere inexplicabilă. Firmele care au obţinut lucrări de la Primărie le-au subcontractat firmei deţinute de tatăl domnului Dedu”, ne-a declarat Călin Murg. Preşedintele CGMB spune că “toate anchetele vor fi deschise publicului. Vor putea participa şi televiziunile. Va fi o transparenţă totală. Toată şedinţa va fi înregistrată şi va fi întocmit proces-verbal. Domnul primar nu are de ce să se opună”.

 Viceprimarul general al Capitalei, deputatul democrat-liberal Mircea Raicu, a declarat că primarul Sorin Oprescu a instaurat o adevărată mafie în Primăria Capitalei. Controalele anunţate vor viza Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Direcţia de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. “Oprescu a instaurat în Primăria Capitalei o adevărată mafie. Cei de acolo au un scop şi un singur talent: să fure banii cetăţenilor Capitalei. Vom sancţiona toate aceste lucrări făcute de mântuială, care pun în pericol siguranţa cetăţenilor”, a spus Raicu.  

Fostul şef al REBU a mai spus că persoanele aflate în fruntea instituţiilor vizate de anchetă au acumulat averi inexplicabile. “Cei trei directori din fruntea acestor instituţii sunt locotenenţii lui Sorin, trei dintre cei care spoliază zi de zi banii bucureştenilor. Sunt oamenii care au acumulat averi inexplicabile. Pe aceşti oameni Sorin Oprescu i-a cauţionat şi îi sprijină. Alina Roman de la Administraţia Străzilor, Ioan Dedu de la Direcţia de Transporturi şi Radu Popa de la ALPAB au o misiune clară de a strânge bani pentru campania electorală a lui Sorin Oprescu de anul viitor. Ei sunt finanţatorii primarului general, ei sunt finanţatorii campaniilor electorale ale USL de anul viitor”, a mai spus Raicu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.