Acasă Politic Bucuresti: ANOFM se lauda ca a oferit un pic mai multe locuri...

Bucuresti: ANOFM se lauda ca a oferit un pic mai multe locuri de munca decat anul trecut

DISTRIBUIȚI

106244 – 12122011 – Crearea de locuri de muncă şi combaterea şomajului în rândul tinerilor sunt grijile momentului în toată Europa. Măsurăm activitatea ANOFM în rezultate, iar rezultatele se obţin numai atunci când  persoana care cere ajutorul, găseşte locul de muncă. Acest Serviciu Public de Ocupare (SPO) este o instituţie comună tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, reprezentând un instrument real, competent, folosit cu încredere de toţi cei care doresc să facă parte din piaţa muncii. În zece luni ale anului curent, în urma implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă pentru anul 2011, ANOFM a reuşit să ofere locuri de muncă pentru 324.899 persoane, cu 0,28 % mai mult decât a fost estimat. Dintre acestea, 274.079 persoane au obţinut locuri de muncă ca urmare a acordării serviciilor de mediere, 54.622 persoane s-au angajat ca urmare a serviciilor de informare şi consiliere, 12.807 persoane, ca urmare a organizării cursurilor de formare profesională.

Ca sa previna şomajul de lungă durată şi pentru a ajuta şomerii să se angajeze înainte de expirarea perioadei de indemnizare, ANOFM a plătit alocaţii pentru un număr de 16.867 de şomeri. 15.890 persoane s-au încadrat în muncă prin măsura activă de  subvenţionare a ocupării şomerilor de peste 45 ani sau unici susţinători ai familiilor monoparentale. De asemenea, 2.606 de şomeri care s-au încadrat într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de km. de localitatea în care îşi au domiciliul stabil au beneficiat de avantajele pe care le oferă măsura activă de stimulare a mobilităţii geografice a forţei de muncă, iar prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, s-a realizat încadrarea a 4.987 persoane, numărul absolvenţilor beneficiari de primă de încadrare fiind de 2.488 persoane.

Prin serviciile de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, 144 persoane au iniţiat astfel de activităţi independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.