Acasă Politic Bucuresti: Calin Popescu-Tariceanu: “Acordul de guvernanta fiscala ne condamna la subdezvoltare”

Bucuresti: Calin Popescu-Tariceanu: “Acordul de guvernanta fiscala ne condamna la subdezvoltare”

DISTRIBUIȚI

106292 – 14122011 – Acordul de guvernanta fiscala adoptat la Consiliul European din 8-9 decembrie va tine Romania pe loc, intrucat nu e potrivit pentru o tara ca a noastra, sustine fosrul premier Calin Popescu-Tariceanu. „Premierul Boc, fara sa stea sa se gandeasca foarte mult, a adoptat pactul de guvernanta fiscala care, nu critic Uniunea Europeana, este gandit si pregatit pentru tarile din zona euro cu probleme deosebite, cu datorii foarte mari. Masurile aplicate Romaniei nu vor face decat sa tina Romania pe loc, sa nu ne permita sa reducem decalajele care ne separa de Europa Occidentala, cu alte cuvinte, ne condamna la subdezvoltare. Masurile de guvernanta fiscala vor duce Romania intr-o zona foarte proasta.

Presedintele a angajat Romania – a facut-o deliberat pentru a castiga bunavointa liderilor europeni cu pretul condamnarii Romaniei”, a declarat, marti seara, Calin Popescu-Tariceanu la Antena 3.

Potrivit fostului premier, eate o greseala ca prevederile acordului la care a aderat si Romania si care prevad limitarea deficitelor structurale si a datoriilor, printre altele, sa fie introduse in Constitutie.

„Cea mai importanta e posibila decizie a Curtii Constitutionale a Germaniei care s-ar putea sa nu accepte pachetul de masuri pentru ca stirbeste suveranitatea Germaniei. Mi se pare pueril ca astfel de prevederi sa fie introduse in constitutiile tarii”, a mai spus Calin Popescu-Tariceanu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.