Acasă Politic Bucuresti: “Onoarea Armatei Romaniei” pentru patriarhul Daniel

Bucuresti: “Onoarea Armatei Romaniei” pentru patriarhul Daniel

DISTRIBUIȚI

105999 – 02122011 – Cu ocazia Zilei Naţionale a României, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit joi, 1 decembrie, Emblema „Onoarea Armatei României” patriarhului Daniel, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Patriarhiei.

“Sunt deosebit de onorat ca, în această zi sfântă pentru toţi românii, Ziua Naţională, ziua Ţării căreia i-am jurat credinţă – România – să ofer cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, una din marile personalităţi ale Ortodoxiei contemporane”, a spus ministrul Gabriel Oprea în cadrul ceremoniei solemne.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulţumit pentru distincţia oferită, pe care a considerat-o şi un gest de apreciere a eforturilor preoţilor Bisericii Ortodoxe Române, care au fost alături de ostaşii români în luptele purtate pentru realizarea Marii Uniri şi în toate momentele importante ale istoriei naţionale.

„Peste 600 000 de soldaţi s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crişana, Maramureşul să fie alături de Patria mamă, de Regatul României, la care s-a adăugat, în 27 martie, în acelaşi an, 1918, Basarabia şi în 28 noiembrie 1918, Bucovina. Armata a fost prezentă peste tot, a încurajat poporul şi a reflectat dorinţa poporului. Considerăm că şi astăzi, ca întotdeauna, trebuie să apărăm integritatea naţională, integritatea demnităţii noastre româneşti şi integritatea spirituală a poporului român”, a arătat patriarhul Daniel.

Emblema „Onoarea Armatei României” este cea mai înaltă distincţie onorifică a Ministerului Apărării Naţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.