Acasă Politic Bucuresti: Rezervele valutare ale BNR au scazut cu peste 450 milioane de...

Bucuresti: Rezervele valutare ale BNR au scazut cu peste 450 milioane de euro in noiembrie

DISTRIBUIȚI

105997 – 02122011 – Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei se situau la nivelul de 31,74 miliarde de euro la finele lunii noiembrie, cu 454 milioane de euro mai putin decat in luna anterioara, potrivit datelor bancii centrale.

In cursul lunii noiembrie, intrarile au fost de 1,10 miliarde de euro, reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale. Iesirile au totaşizat 1,55 miliarde de euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.

In acelasi timp, rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 4,27 miliarde de euro. In total, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii au fost de 36,02 miliarde de euro, fata de 36,29 miliarde de euro la 31 octombrie.

Platile scadente in luna decembrie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 108,3 milioane de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.