Acasă Politic Craiova: Primarul din Bals, trimis in judecata de procurorii anticoruptie

Craiova: Primarul din Bals, trimis in judecata de procurorii anticoruptie

DISTRIBUIȚI

106373 – 16122011 – Primarul orasului Bals din judetul Olt, Vitalie Stanciu, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova, pentru in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata si doua infractiuni de fals intelectual, din care una in forma continuata. Alaturi de Vitalie Stanciu a mai fost trimis in judecata, in acelasi dosar, Eugen Butoi, administrator la S.C. Eurocom S.R.L., in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de folosire sau prezentare de declaratii sau documente false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunitatii Europene, in forma continuata, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si uz de fals, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, pe parcursul derularii procedurilor de accesare a unor fonduri SAPARD in vederea construirii unui abator pe raza orasului Bals, judetul Olt, in perioada 2006 – 2007, inculpatul Butoi Eugen, in calitate de reprezentant legal al S.C. Eurocom S.R.L., a prezentat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (A.P.D.R.P.) – Centrul Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 4 S-V Oltenia din Craiova si, ulterior, la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Olt, mai multe documente false, inexacte sau incomplete referitoare la ridicarea constructiei (certificatul de urbanism, autorizatia de construire si copii certificate ca fiind conforme cu originalul autorizatiei respective).

Ca urmare, firma lui Eugen Butoi, Eurocom, a obtinut pe nedrept suma totala de 942.392,97 lei (echivalentul a 274.624,35 euro), reprezentand fonduri din bugetul Comunitatilor Europene si din bugetul national. In demersul sau, Butoi a fost sprijinit de Vitalie Stanciu, care, in calitate de primar al orasului Bals, a dispus emiterea si prelungirea in mod nelegal a documentelor false depuse la A.P.D.R.P., respectiv certificatul de urbanism si autorizatia de construire. De asemenea, Stanciu a omis sa inregistreze in evidentele speciale ale primariei aceste documente pentru a ascunde faptul ca lucrarile au fost incepute fara respectarea legii. Prin aceasta, bugetul Primariei Bals a fost prejudiciat cu suma totala de 35.512,46 lei reprezentand taxele pe care Eurocom ar fi trebui sa le achite pentru emiterea actelor respective.

In vederea recuperarii pagubei, produsa A.P.D.R.P., procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand Eurocom.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Dolj. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.