Acasă Politic Bucuresti: Anul 2012 este unul al prudentei pentru romani

Bucuresti: Anul 2012 este unul al prudentei pentru romani

DISTRIBUIȚI

106881 – 11012012 – Anul 2012 este unul al prudenţei şi al nevoii de siguranţă pentru români, potrivit rezultatelor studiului „Proiecţii sociale ale românilor pentru anul 2012” realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES la mijlocul lunii decembrie 2011.

Conform datelor rezultate din studiu, românii tind să avanseze sume modeste în ceea ce privesc veniturile minime de care au nevoie pentru un trai decent şi, în acelaşi timp, sunt mai puţin nemulţumiţi cu privire la nivelul de trai actual. Au puţine speranţe cu privire la capacitatea lor de a face economii, sunt extrem de prudenţi atunci când vine vorba despre perspectivele de a face investiţii sau achiziţii şi, în acelaşi timp, siguranţa este cuvântul de ordine în ceea ce priveşte locul de muncă.

În acest context, devine explicabil de ce 6 din 10 români nu cred că vor pleca în vacanţă în anul 2012, iar cei care îşi proiectează concediul de anul viitor tind să aloce sume care se situează, majoritatea, sub 500 de euro.

Toate aceste tendinţe se acutizează de la un an la altul, pe fondul crizei financiare, în acest sens studiul prezintă comparativ indicatori măsuraţi şi în anul 2010 pentru proiecţia anului 2011.

Totuşi, studiul consemnează o evoluţie de încredere – este vorba despre încrederea în moneda naţională care înregistrează un progres de 11 procente în detrimental încrederii în moneda europeană.

Studiul „Proiecţii sociale ale românilor pentru anul 2012” a fost realizat în data de 13 decembrie 2011, pe un eşantion de 1.435 de indivizi din toate regiunile ţării. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.