Acasă Politic Bucuresti: Armata, scoasa sa lupte cu viscolul

Bucuresti: Armata, scoasa sa lupte cu viscolul

DISTRIBUIȚI

107336 – 26012012 – Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a ordonat ca toate mijloacele auto şi utilajele de geniu disponibile, precum şi efective de militari, din toate unităţile militare aflate în judeţele afectate de ninsorile abundente şi de viscol, să fie pregătite să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate.

Joi dimineaţa, ministrul Gabriel Oprea a aprobat intervenţia unui detaşament de 60 militari, cu 12 mijloace auto, care vor acţiona în zona localităţii Uzunu, judeţul Giurgiu.

Tot în cursul acestei dimineţi, un detaşament de 35 de militari, împreună cu nouă mijloace auto, aparţinând unor unităţi din Statul Major al Forţelor Terestre a început să acţioneze, la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în zona localităţii Şindriliţa, judeţul Ilfov, pe DN2, pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate şi deblocarea autovehiculelor înzăpezite.

De asemenea, 30 de militari, cu patru mijloace auto, aparţinând Diviziei 2 Infanterie „Getica”, intervin pentru deszăpezirea şi deblocarea autovehiculelor pe DN 2B, între Buzău şi Făurei, şi pe Drumul European 85, pe sectoarele Buzău-Râmnicu Sărat şi Buzău-Urziceni. În jurul orelor 5.00, în localitatea Gălbinaşi, militarii au evacuat şi transportat la Gara Buzău şi la cantina Avicola Buzău 100 de persoane aflate în autovehiculele blocate de ninsori.

În localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău, intervenţia militarilor aparţinând Diviziei 2 Infanterie “Getica” continuă şi joi dimineaţa. Peste 40 de militari acţionează cu trei mijloace auto în zonă, de miercuri seară, când Prefectul de Buzău a solicitat sprijinul Armatei pentru a debloca înnjur de 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85. În cursul nopţii, circa 100 de persoane au fost transportate la şcoala din Mihăileşti.

M.Ap.N. monitorizează acţiunile, prin structura de specialitate a Statului Major General. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.