Acasă Politic Bucuresti: Carnea de pasăre comercializată în România nu conţine bacterii periculoase

Bucuresti: Carnea de pasăre comercializată în România nu conţine bacterii periculoase

DISTRIBUIȚI

106918 – 12012012 – Carnea de pasăre existentă pe piaţa din România nu conţine bacterii periculoase pentru om, apărute în urma administrării de antibiotice în hrana acestora, potrivit Autoritaţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Până la acest moment, ANSVSA nu a primit nicio notificare prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), din partea Comisiei Europene, privind existenţa unui pericol în acest sens.

ANSVSA supraveghează în permanenţă, prin teste de laborator atât carnea de pasăre comercializată cât şi furajele pentru păsări, în cadrul oficial al unui Program Naţional anual de Control al Reziduurilor.

Probele destinate controlului sunt recoltate de pe întreg teritoriul ţării, de către inspectorii sanitar veterinari oficiali, iar determinările sunt efectuate în laboratoarele oficiale desemnate din cadrul reţelei sanitar veterinare.

Toate cele 810 de probe analizate în decursul anului 2011, au indicat absenţa medicamentelor de uz veterinar şi a hormonilor în probele prelevate din carnea şi organele de pasăre sau a antibioticelor sau a coccidiostaticelor în furajele pentru păsări.

Aceste tipuri de determinări se realizează încă din anul 2007, când ANSVSA a implementat legislaţia europeană specifică privind interzicerea administrării în hrana păsărilor a făinurilor de origine animală, aditivilor alimentari şi hormonilor de creştere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.