Acasă Politic Bucuresti: Consiliul General al Capitalei refuza statutul de „agora” pentru Piata...

Bucuresti: Consiliul General al Capitalei refuza statutul de „agora” pentru Piata Universitatii

DISTRIBUIȚI

107493 – 31012012 – Consilierii generali ai Capitalei au respins luni proiectul de hotărâre prin care spaţiul public din Piaţa Universităţii dobândea statutul de „agora”.

Asociaţia Pro Democraţia, susţinută de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, solicita ca, în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură şi pe esplanada din faţa Teatrului Naţional, să se poată desfăşura adunări publice fără obţinerea în prealabil a vreunei autorizaţii.

Iniţiatorii cer acum ca propunerea să fie supusă dezbaterii publice şi apoi să fie reintrodusă pe ordinea de zi a Consiliului General.

Prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaiei, precizează însă că iniţiativa încalcă legea cu privire la organizarea adunărilor publice.

Şi luni s-au desfăşurat în Piaţa Universităţii din Bucureşti proteste antiguvernamentale şi antiprezidenţiale precum şi în alte oraşe din ţară, Reşiţa, Slatina şi Caracal.

În Piaţa Univesităţii au avut loc protestele din 1990, încheiate prin ceea ce a rămas cunoscut drept „prima mineriadă”. Iniţiate din cauza nemulţumirii generale cu privire la evoluţia vieţii politice din România post-decembristă, protestele au fost oprite de aducerea minerilor în Capitală.

Piaţa Universităţii este cunoscută şi ca un loc în care suporterii echipelor sportive din România sărbătoresc marile performanţe ale acestora. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.