Acasă Politic Bucuresti: Fiscul vrea ca anularea inregistrarii ca platitor de TVA sa poata...

Bucuresti: Fiscul vrea ca anularea inregistrarii ca platitor de TVA sa poata fi facuta lunar

DISTRIBUIȚI

107265 – 24012012 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect de ordin al preşedintelui ANAF pentru aprobarea modelului formularului (096) “Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în condiţiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal în cazul persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art.153”, precum şi al „Deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în condiţiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal”

Prin dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.125/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal au fost aduse modificări dispoziţiilor art.152 alin.(7) din Codul fiscal, cu intrare în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Potrivit noilor prevederi, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire de 35.000 euro prevăzut la art.152 din Codul fiscal, respectiv plafonul de 119.000 lei, calculat în lei la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României la data aderării, pot solicita organelor fiscale scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă. 

Anterior acestor modificări, aceste persoane impozabile puteau solicita anularea înregistrării în scopuri de TVA până la data de 20 ianuarie a anului următor, având la dispoziţie formularul 096 „Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire prevăzut la art. 152 din Codul fiscal”, aprobat prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.13/2011.

Având în vedere modificările legislative aduse începând cu data de 1 ianuarie 2012, este necesară aprobarea unui nou formular de declaraţie prin care persoanele impozabile care respectă condiţiile impuse prin art.152 alin.(7) să poată solicita anularea înregistrării în scopuri de TVA, în orice lună calendaristică, în perioada 1-10 a lunii. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.