Acasă Politic Bucuresti: Mihai Tanasescu sustine ca Romania nu va apela in 2012 la...

Bucuresti: Mihai Tanasescu sustine ca Romania nu va apela in 2012 la banii de la FMI

DISTRIBUIȚI

106718 – 05012012 – România nu va apela, în 2012, la banii FMI pentru a-şi asigura resursele de finanţare, fiind în măsură să atragă fondurile necesare de pe piaţa internă, a declarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. “Cred că aşa cum a fost desenat acest program cu Fondul şi a fost implementat până în prezent, România va finaliza acest acest acord precautionary. România nu are în momentul de faţă nici o problemă de finanţare. Se poate finanţa singură, deocamdată, de pe piaţa internă. Este mai dificilă o finanţare de pe piaţa externă, dar în momentul când condiţiile internaţionale se vor calma, se vor mai aşeza, sigur că România va putea ieşi mai puternic şi pe pieţele internaţionale’, a spus Tănăsescu.

 

Acesta a apreciat că 2012 este un an al încercărilor, un an în care climatul internaţional va avea un rol important şi pentru economia românească.

“Pot spune că economia românească a evoluat foarte mult în ultimii 20 de ani. În 1990, tot PIB-ul României era de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Anticipăm pentru 2012 că doar exporturile singure vor atinge 40 – 45 de miliarde de dolari. Putem vedea în aceasta o transformare puternică a economiei româneşti, o integrare în economia internaţională. Exporturile vor avea în continuare un trend pozitiv şi în 2012, chiar dacă nu vor mai reprezenta o pondere de 50% din PIB, ca în anii anteriori. Exporturile vor continua, totuşi, să aibă o pondere importantă în economie, de 10-15%”, a explicat oficialul FMI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.