Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei a invitat conducerea CSM la reuniunea Consiliului JAI de...

Bucuresti: Ministrul Justitiei a invitat conducerea CSM la reuniunea Consiliului JAI de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

107261 – 24012012 – Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va participa la reuniunea informală a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care se va desfăşura la Copenhaga, în zilele de 26 şi 27 ianuarie 2012.

Miniştrii prezenţi la reuniune vor lua în discuţie propunerea de reformare a Regulamentului Bruxelles I şi propunerea de Directivă privind instituirea unor sancţiuni penale în cazul utilizării abuzive a informaţiilor privilegiate şi a manipulării pieţei (Market Abuse Directive), potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

În marja Consiliului JAI, ministrul român va avea o serie de întâlniri bilaterale oficiale cu Ivo Opstelten, ministrul Justiţiei din Olanda, Anna-Maja Henriksson, ministrul Justiţiei din Finlanda, şi Diana Kovatcheva, ministrul Justiţiei din Bulgaria.

Cu acest prilej, preşedinţia daneză a Consiliului UE organizează o cină de lucru la care vor participa miniştrii de Justiţie şi de Interne din toate Statele Membre, ocazie cu care se vor discuta, la nivel înalt, aspecte esenţiale care figurează pe agenda europeană.

La invitaţia ministrului Justiţiei, la întâlnirile bilaterale de la Copenhaga va participa şi o delegaţie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, la invitaţia ministrului Justiţiei, delegaţia CSM va participa, în calitate de observator, la lucrările Consiliului JAI.

„În cadrul bilateralelor de la Copenhaga voi continua să prezint evoluţiile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi argumentele României pentru intrarea în Schengen. Delegaţia CSM va putea lua contact direct cu poziţiile Finlandei şi Olandei faţă de stadiul reformelor din Justiţie şi realizarea obiectivelor MCV. De asemenea, delegaţia CSM poate participa, ca observator, la lucrările Consiliului JAI. Este un tip de colaborare Ministerul Justiţiei – CSM pe care îl testăm şi sper să-l continuăm. Indiferent de context, programul reformării Justiţiei trebuie să continue în termenii conveniţi cu Comisia Europeană şi Statele Membre atunci când România a intrat în Uniunea Europeană. Expresia acestei înţelegeri este MCV”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.