Acasă Politic Bucuresti: Ce salarii primesc sefii jandarmilor din judete

Bucuresti: Ce salarii primesc sefii jandarmilor din judete

DISTRIBUIȚI

107260 – 24012012 – Una dintre categoriile sociale care se afla in prim-planul mediatic al acestor zile este cea a jandarmilor. Multe lucruri s-au spus despre ei in aceasta perioada, unele argumentate, altele mai putin sustinute cu argumente.

S-a scris si s-a vorbit in mass media acestor zile despre salariile pe care le incaseaza jandarmii si sefii acestora. S-a afirmat fie ca au retributii care nu depasesc salariul mediu pe economie, fie ca sunt platiti regeste, cu sume la care doar putini romani ar visa.

Econtext.ro a realizat harta nationala a salariilor cu care sunt platiti jandarmii din Romania, mai exact, sefii jandarmilor din fiecare judet: inspectorii sefi, cei care conduc unitatile de jandarmerie. Este vorba despre salariile pe care le-au incasat acestia in anul 2010, acestea fiind cele mai recente date.

Media nationala a retributiilor cu care sunt platiti sefii jandarmilor din judete este 5.165 lei/luna.

Acestea variaza intre 2.887 lei pe luna si 7.103 lei pe luna.

Astfel, cel mai mic salariu il primeste inspectorul sef al jandarmeriei din Harghita, maiorul Dan Iamandi, care primeste, in medie, 2.887 lei pe luna. Acesta este singurul jandarm sef care este platit cu mai putin de 4.000 de lei.

La polul opus, cel mai „dolofan” salariu este incasat de Marian Ureche, inspectorul sef al Jandarmeriei din Constanta. Veniturile sale salariale corespund sumei de 7.103 lei pe luna. El este urmat de jandarmii sefi din judetele Dolj, Galati si Cluj, fiecare cu retributie de peste 6.000 lei. Seful Jandarmeriei Bucuresti, Eugen Meran, este pe locul 12, cu 5.463 lei lunar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.