Acasă Politic Bucuresti: Peste jumatate din cuplurile admise in programul de fertilizare au primit...

Bucuresti: Peste jumatate din cuplurile admise in programul de fertilizare au primit finantare in 2011

DISTRIBUIȚI

106724 – 05012012 – Peste jumătate dintre cuplurile admise în Programul de fertilizare şi embriotransfer au obţinut finanţare în 2011 pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, urmând ca, pentru cealaltă jumătate să fie asigurate fondurile necesare în acest an, informează Ministerul Sănătăţii.

În perioada de derulare a Programului FIV/ET,  iulie-decembrie 2011, un număr de 866 dosare au fost depuse pentru aprobare. Dintre acestea, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în program a aprobat 579 dosare care au corespuns criteriilor de selecţie, conform Ordinului ministrului sănătăţii nr. 765/2011. Un număr de 296 de proceduri, în valoare de 1.500.000 lei, au şi fost realizate în clinicile admise pentru derularea programului şi decontate în cursul anului trecut.

Începând din acest an, Ministerul Sănătăţii a aprobat includerea pe lista unităţilor prin care se derulează programul FIV/ET, a încă două noi clinici, SC Med Life SA Bucureşti şi SC Hit Med SRL Craiova. Astfel, numărul clinicilor admise în program se ridică la zece. Locaţiile acestora se găsesc în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu şi Craiova. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

În anul 2011, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului a fost de aproximativ patru milioane de lei. Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar); 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.