Acasă Politic Bucuresti: Vosganian: “Misiunea Guvernului Boc e incheiata”

Bucuresti: Vosganian: “Misiunea Guvernului Boc e incheiata”

DISTRIBUIȚI

107051 – 17012012 – Guvernul condus de Emil Boc si-a incheiat misiunea si nu va mai putea lua masuri semnificative, in contextul miscarilor de protest, considera vicepresedintele PNL Varujan Vosganian.

„In opinia mea, misiunea Guvernului Boc, daca a fost vreuna, e incheiata. Acest guvern nu va mai lansa reforma in niciun domeniu si nu va face decat sa gestioneze problemele curente, speram ca pentru cat mai scurt timp pentru ca suntem intr-o situatie cu totul neobisnuita, aceea ca avem o majoritate parlamentara care nu a fost investita de niciun vot popular”, a declarat senatorul de Iasi, citat de Ziare.com.

Vosganian considera ca invitatia la dialog a PDL si a prim-ministrului nu poate fi luata in calcul, intrucat nu vorbeste despre organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, asa cum isi doreste opozitia.

„Pot sa spun asa – am ascultat cu mare atentie discursul prim-ministrului – s-a spus despre un dialog nelimitat; in discursul primului ministru nu a existat nicio invitatie la dialog catre partidele politice. Mai mult decat atat, primul ministru a spus ca prezinta concluziile Consiliului de Coordonare a Coalitiei si, atunci cand a fost intrebat in legatura cu sesiunea extraordinara, a spus asta e o chestiune pe care o va dezbate Parlamentul”. Dupa parerea sa, situatia nu e suficient de grava pentru a necesita o sesiune extraordinara. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca persoana desemnata de dialogul de orice fel, Teodor Baconschi, a inceput prin a jigni pe cei cu care urma sa dialogheze. Emil Boc, in discursul sau, a omis orice sugestie privind dorinta sa de a face un dialog politic, dialogul politic a fost absent din discursul premierului. Noi suntem dispusi sa avem un dialog procedural inlauntrul unei sesiuni extraordinare. Mi se pare ca e locul cel mai potrivit pentru a face acest dialog. Cata vreme avem aceasta posibilitate procedurala, in primul rand trebuie sa epuizam posibilitatile pe care ni le ofera democratia privind o dezbatere parlamentara deschisa”, a mai spus Vosganian. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.