Acasă Politic Bucureşti: Tel-verde pentru la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I...

Bucureşti: Tel-verde pentru la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I a anului şcolar viitor

DISTRIBUIȚI

107220 – 23012012 – Fiecare judet va avea, din 24 ianuarie 2012, o linie gratuită cu numărul 0.800.816.ABC pentru informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I a anului şcolar viitor. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a ţinut să precizeze că ABC reprezintă indicativul judeţului, linia fiind deschisă luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00. Fiecare părinte are problema lui, individuală, cazul unuia nu seamănă cu al altuia, de aceea îi invit pe părinţi să sune cu încredere la acest telverde din judeţul lor pentru a obţine informaţiile necesare, declară ministrul Funeriu.  Inspectorii şcolari generali vor fi evaluaţi în funcţie de modul în care vor comunica cu părinţii, astfel încât aceştia să fie cât mai bine informaţi cu privire la clasa pregătitoare şi la clasa I.

 

 

După cum se cunoaşte, Ministerul Educaţiei introduce, din anul şcilar 2012 – 2013, prin noua lege a învăţământului care a intrat în vigoare anul trecut, o clasă pregătitoare în care prezenţa este obligatorie, unde copiii vor putea învăţa jucându-se şi unde nu vor fi date calificative sau note.

În clasa pregătitoare vor învăţa copiii care până la 31 august 2012 vor avea şase ani împlinţti sau, în cazuri speciale, cei care vor împlini această vârstă până la finele anului curent. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.