Acasă Politic CNN: Cei mai saraci 5% dintre americani au bani mai multi decat...

CNN: Cei mai saraci 5% dintre americani au bani mai multi decat doua treimi din populatia lumii

DISTRIBUIȚI

106717 – 05012012 – Aproape jumatate din persoanele cu un venit mai mare de 34 de mii de dolari pe an locuiesc in SUA, potrivit calculelor facute de catre Branko Milanovic, economist al Bancii Mondiale, citat de CNN

Fiecare persoana care castiga peste 34.000 de dolari pe an se poate considera ca facand parte din minoritatea de 1% care ii reprezinta pe bogatii lumii.

29 de milioane dintre acestia locuiesc in SUA.

Alte patru milioane dintre acestia locuiesc in Germania, iar restul sunt imprastiati prin Europa, America Latina si cateva tari asiatice.

Din punct de vedere statistic, niciunul dintre acestia nu locuieste in Africa, China si India, in ciuda faptului ca aceste zone sunt unele dintre cele mai populate din lume.

Datele atrag atentia asupra perspectivei de crestere rapida a clasei mijlocii la nivel global.

Cu toate ca India si China se bucura de o crestere economica rapida si impreuna cu aceasta crestere sectoare mari ale populatiei devin mai bogate, nu trebuie uitat faptul ca aceasta crestere vine de la un nivel foarte scazut, astfel incat clasa mijlocie este, in continuare, emergenta.

„Nu prea pare corect sa definim o clasa de mijloc prin niste oameni care ar cumpara mancare in SUA pe bonuri alimentare”, afirma Milanovic.

Adevarata clasa de mijloc din lumea, de-abia daca-si permite sa detina o casa, sa aiba o masina, sa pastreze bani pentru pensie sau sa-si trimita copiii la facultate.

De fapt, oamenii din adevarata clasa de mijloc traiesc cu doar 1.225 de dolari pe an.

La nivel macro, chiar si cei mai saraci 5% dintre americani au o situatie financiara mai buna decat doua treimi din intreaga lume. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.