Acasă Politic Cristian Preda: “Daca Boc nu actioneaza prompt si inteligent, va fi obligat...

Cristian Preda: “Daca Boc nu actioneaza prompt si inteligent, va fi obligat de propriii sai suporteri sa plece”

DISTRIBUIȚI

107064 – 17012012 –  „Paralizia executiva poate lasa impresia ca regimul e alcatuit doar din jandarmi cu muschi, nu si din ministru cu creier”, scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blogul personal. „Dupa ce in primele trei zile ale protestelor, nici guvernul, nici PDL nu s-au exprimat, ieri s-a spus in fine ceva.(…) E insuficient. Cred ca partidul trebuia sa mandateze in mod clar Guvernul sa intervina fara intarziere ca mediator social si sa solicite presedintelui sa asume rolul constitutional de mediator politic. In absenta unor solicitari explicite de aceasta natura, opinia publica poate ajunge sa creada ca exista doar vocea partidelor de opozotie care vor demiterea presedintelui, murmurul strazii si o vaga dorinta de discutie”, continua Preda.

„In niciun caz nu trebuie sa lasam in grija partidului ce trebuie sa faca Guvernul, ca principala forta executiva”, atentioneaza Preda.

„Mai e ceva. E nevoie de o marja de negociere, adica de disponibilitate. Ideea ca vom dialoga doar pentru a spune aceleasi lucruri recitate de un an si jumatate incoace nu ne va duce prea departe. Fara o voce clara si apta sa nasca incredere, exista riscul ca in curand pana si pedelistii sa se simta mai aproape de cererile strazii decat de viziunea propriului guvern. Altfel spus: daca Boc nu actioneaza prompt si inteligent, va fi obligat de propriii sai suporteri sa plece. Inactiunea lui risca sa blocheze orice mediere politica din partea Presedintelui, indiferent ca este vorba despre dialogul societatii cu statul (in acest caz: guvernul) sau de consultarile cu partidele politice”, incheie europarlamentarul PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.