Acasă Politic Arad: Peste 200 de caprioare moarte in judetul Arad

Arad: Peste 200 de caprioare moarte in judetul Arad

DISTRIBUIȚI

107540 – 02022012 – O comisie a cercetat terenurile agricole de pe raza comunelor Iratoşu şi Olari, din judeţul Arad, pe suprafaţa cărora au fost identificate 204 cadavre din specia căprior, mortalitatea fiind înregistrată în perioada 28 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012. Cadavrele nu prezentau urme de violenţă exterioară şi au fost transportate la DSVSA Arad pentru stabilirea cauzei mortalităţii.

Totodată, s-a dispus gestionarilor fondurilor cinegetice unde a fost înregistrată mortalitate, sistarea vânătorii la specia căprior femele şi tineret, întrucât numărul de exemplare femele găsite moarte este mai mare decât cota de recoltă nerealizată în acest sezon de vânătoare.

Deoarece în zonă a fost găsit un număr foarte mare de plicuri de raticide de diverse tipuri, Garda Naţională de Mediu face în continuare verificări la agenţii economici care comercializează sau utilizează astfel de substanţe, iar instituţiile abilitate au început cercetarea în patru dosare penale pentru identificarea celor vinovaţi de moartea căpriorilor. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.