Acasă Politic Atena: Cladiri incendiate in timpul protestelor din capitala Greciei

Atena: Cladiri incendiate in timpul protestelor din capitala Greciei

DISTRIBUIȚI

107827 – 13022012 – Mai multe cladiri din centrul Atenei au fost incendiate, duminica, la Atena, de un grup violent din randul maniferstantilor adunati in fata Parlamentului de la Atena, unde se discuta un nou plan de austeritate impus de UE si FMI.

Manifestantii s-au retras ulterior pe strazile adiacente, unde incidentele au continuat. Manifestantii au aruncat cu pietre, marmura si cocteiluri Molotov asupra fortelor de ordine. Confruntarile au durat peste doua ore, iar manifestantii au spart vitrinele magazinelor si au incendiat o banca. In urma confruntarilor, 15 persoane au fost ranite, potrivit agentiilor de presa. De asemenea, politia a anuntat ca 40 de politisti au fost raniti, dintre care doi sunt intr-o stare grava.

Manifestantii s-au adunat in fata Parlamentului de la Atena pentru a protesta fata de planul economic care urma a fi adoptat, negociat cu FMI si UE si care prevede noi masuri de austeritate. De aprobarea acestui plan depinde insa acordarea unui nou imprumut Greciei, vital pentru salvarea tarii de la faliment. Potrivit estimarilor politiei, in centrul Atenei au manifestat circa 30.000 de protestatari, cifra contrazisa de sindicate, care sustin ca a fost vorba de circa 60.000 de persoane.

Parlamentul de la Atena a votat, in cele din urma, planul de austeritate, Grecia evitand pe ultima suta de metri falimentul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.