Acasă Politic Bucuresti: Fostii ministri Remes si Muresan, condamnati la inchisoare cu executare

Bucuresti: Fostii ministri Remes si Muresan, condamnati la inchisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

107889 – 14022012 – Foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare. Cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători. Remeş a fost şi ministru al Finanţelor. „Este un exemplu de cum justiţia este deservită direct preşedintelui Basescu. Au ajuns la o astfel de sentinţă fără nici un fel de dovadă” a declarat Ioan Mureşan, citat de Antena 3. „Mi s-au propus târguri, mi s-a propus să colaborez cu procuratura şi să fac declaraţiile pe care ei le doreau. Nu am dat curs invitaţiei şi probabil că acesta este rezultatul”, a adăugat Mureşan.„Voi face recurs, nu am incredere in justitie”, a mai spus fostul ministru.

 

În acest dosar, Decebal Traian Remeş este acuzat de trafic de influenţă. Ioan Avram Mureşan se confruntă cu acuzaţii de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Potrivit DNA, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.