Acasă Politic Bucuresti: Romania risca sa piarda sume importante din fondurile europene

Bucuresti: Romania risca sa piarda sume importante din fondurile europene

DISTRIBUIȚI

107888 – 14022012 – Romania risca sa piarda sume foarte importante din fonduri europene, din cauza suspendarii unui anumit program, a declarat marti ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, fara sa precizeze care este acest program. „E vorba de un program care ar putea fi suspendat pe o perioada de minim sase luni. In conditiile in care nu vei mai putea face plati pe perioada respectiva, se va pune problema foarte serios, la sfarsitul anului, de dezangajare de fonduri. Speram sa nu se ajunga la situatia respectiva”, a precizat Orban, citat de  Ziare.com. Intrebat daca asta inseamna ca vom pierde ceva bani, ministrul a raspuns: „Nu ceva, ceva mai mult. Totul depinde de cum or sa evolueze lucrurile in perioada urmatoare.

 

Deocamdata, ne concentram ca sa nu se intample acest lucru”.

Leonard Orban a explicat ca Romania risca sa piarda fondurile din cauza faptului ca nu si-a indeplinit obligatiile stabilite de misiunile de audit.

„Situatii de genul asta pot aparea din multe motive, in cazul de fata e vorba de neindeplinirea unor obligatii rezultate din misiunile de audit efectuate de catre Autoritatea Romana de Audit.

In cazul de fata, vorbim de o misiune de audit care a facut niste recomandari pentru niste masuri care trebuiau sa fie efectuate si care nu au fost, pana in prezent, duse pana la capat”, a mai declarat ministrul.

Leonard Orban a spus ca autoritatile romane trebuie sa rezolve situatia pana cel tarziu in luna martie si ca mai multe institutii vor trebui sa se ocupe de asta.

„Trebuie sa rezolvam problemele, sa realizam acele masuri pe care ar fi trebuit sa le rezolvam mai devreme”, a spus ministrul, intrebat ce trebuie sa faca Guvernul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.