Acasă Politic Bucuresti: Noul ambasador al Rusiei si-a prezentat scrisorile de acreditare la Palatul...

Bucuresti: Noul ambasador al Rusiei si-a prezentat scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni

DISTRIBUIȚI

108133 – 23022012 – Presedintele Traian Basescu si Oleg Sergheevici Malghinov, noul ambasador al Federatiei Ruse la Bucuresti, au discutat miercuri, cu ocazia prezentarii scrisorilor de acreditare, despre interesul privind cresterea nivelului si substantei dialogului politic dintre cele doua state.

Acest dialog ar trebui sa se poarte pe baza unei abordari comune constructive, intemeiata pe incredere si spirit de cooperare, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele si noul ambasador au apreciat evolutia pozitiva a schimburilor comerciale bilaterale din ultimii doi ani, in ciuda crizei economice internationale, si au impartasit o viziune comuna privind valorificarea mai buna a oportunitatilor si proiectelor de cooperare dintre Romania si Federatia Rusa in plan economic.

Oleg Sergheevici Malginov, in varsta de 55 de ani, a absolvit Institutul de Stat pentru Relatii Internationale din Moscova (MGIMO). Si-a inceput cariera diplomatica in 1979. In perioada 1994-1999 a fost consilerul principal al Reprezentantei Permanente a Federatiei Ruse pe langa ONU si alte organizatii internationale din Geneve, iar intre 1999 si 2003 a fost director-adjunct al Departamentului MAE Rusiei pentru drepturile omului si probleme ale conationalilor din strainatate. Intre 2003-2006 a fost ambasador al Federatiei Ruse in Banglades. Din 2006 si pana anul trecut a condus Departamentul pentru cooperarea in domeniul umanitar si drepturile omului in cadrul MAE rus. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.