Acasă Politic Bucuresti: Producatorii de medicamente vor contesta in instanta taxa clawback

Bucuresti: Producatorii de medicamente vor contesta in instanta taxa clawback

DISTRIBUIȚI

108259 – 28022012 – Săptămâna trecută, producătorii de medicamente generice au plătit prima transă din taxa clawback, aferentă trimestrului patru din 2011. Ca urmare a sumei nejustificat de mari, companiile membre ale Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) vor contesta atât administrativ, cât şi juridic noua taxă, a anunţat Dragoş Damian, preşedinte APMGR, citat de Capital.ro.

Potrivit lui Dragoş Damian, care este totodată şi CEO al Tarepia Ranbaxy, din suma plătită doar 70% ar reprezenta strict preţul care ar trebui plătit de producător, restul de 30% fiind venituri realizate de terţi sau TVA, de care producătorii nu sunt responsabili, dar pe care trebuie să achite taxa.

În forma sa actuală, taxa clawback are ca bază de impozitare preţul de raft, care include adaosul distribuitorului, adaosul aplicat de farmacii şi TVA. Cei de la APMGR susţin că oricum, prima factură pentru taxa clawback este calculată în baza unor date eronate furnizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). APMGR propune considerarea preţului de producător ca bază de calcul a taxei, fără aceste adaosuri. De asemenea, producătorii vor corelarea termenului de plată al taxei cu cel al decontării, stabilit în acest moment la 210 zile. În prezent însă, termenele de plată depăşesc 300 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.