Acasă Politic Bucureşti: Daciana Sarbu cere TVR sa spuna adevarul sespre Rosia Montana

Bucureşti: Daciana Sarbu cere TVR sa spuna adevarul sespre Rosia Montana

DISTRIBUIȚI

108143 – 23022012 – Joi, 23 februarie, de la orele 21.00, postul TVR1 va difuza emisiunea „Judeca tu!” dedicata subiectului Roşia Montana. Temele anunţate ca fiind dezbătute vor atinge probleme legate de patrimoniul cultural al Roşiei Montane, protecţia mediului, legea minelor, legea proprietatii, dezvoltare durabila si perspective de dezvoltare pentru Roşia Montana.

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu adresează un apel public conducerii TVR si realizatorilor emisiunii, amintindu-le obligatia fermă a televiziunii publice de a informa corect cetăţenii romani.

TVR are statut de instituţie publica, finanţata de la bugetul de stat, si are “misiunea de a asigura informarea corecta a cetăţenilor asupra treburilor publice”. TVR are obligaţia ca, prin toate emisiunile realizate si difuzate, sa sprijine interesul cetăţeanului. “Singurul obiectiv pe care trebuie sa-l urmărească TVR într-o emisiune dedicata subiectului Roşia Montana este dezvăluirea adevărului”, subliniază Daciana Sârbu.

Eurodeputata atrage atenţia ca romanii au dreptul sa cunoască adevărul cu privire la Roşia Montana, atat în privinţa pericolelor reprezentate de proiectul minier cu cianuri, precum si în legătura cu beneficiile reale pe care statul roman si implicit contribuabilii romani le-ar obţine în eventualitatea începerii acestei exploatări. De asemenea, oamenii au dreptul sa fie corect informaţi în legătura cu potenţialul real al tuturor posibilelor variante de dezvoltare a regiunii Roşia Montana.

Decizia in privinţa viitorului regiunii Roşia Montana nu trebuie sa se afle în mâinile unei companii. Aceasta decizie trebuie luata de romani, in deplina cunoştinţa de cauza.

“In ultima perioada si, cu precădere, în ultimul an societatea româneasca a fost bombardata unidirecţional de mesaje publicitare si manipulatorii venite dinspre susţinătorii proiectului minier cu cianuri. Specialiştii, instituţiile academice si societatea civila au prezentat, la rândul lor, studii si propuneri pentru Roşia Montana, însa mesajele lor au fost îngropate sub avalanşa masiva de publicitate plătita de RMGC. In aceste condiţii, publicului i s-a interzis practic informarea corecta. Televiziunea Româna are obligaţia sa sprijine informarea corecta a oamenilor, precum si dezvăluirea adevărului cu privire la proiectul minier cu cianuri”, considera Daciana Sârbu, membra în Comisia de Mediu a Parlamentului European.

Astfel, printre informaţiile care trebuie investigate, dezvăluite si prezentate public se număra, în opinia eurodeputatei: conţinutul contractului integral al RMGC cu statul si a tuturor actelor referitoare la exploatarea de la Roşia Montana, inclusiv a contractului de concesiune; evaluarea independenta a beneficiilor si costurilor implicate pentru statul român, numărul real de locuri de munca create, rolul si poziţia parţii române; modul in care s-au tranzacţionat la bursa acţiunile RMGC, precum si măsura în care persoane care au influenţat deciziile oficiale au luat parte la aceste speculaţii bursiere; destinaţia fondurilor de promovare ale RMGC si a sponsorizărilor acordate oamenilor politici si formatorilor de opinie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.