Acasă Politic Calarasi: O nava s-a scufundat in Dunare. Marinarii s-au salvat in ultimul...

Calarasi: O nava s-a scufundat in Dunare. Marinarii s-au salvat in ultimul moment

DISTRIBUIȚI

108223 – 27022012 – O navă s-a scufundat pe Dunăre, la Călăraşi, după ce un pod de gheaţă s-a rupt. Marinarii s-au salvat în ultimul moment.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Giurgiu, Florin Oprea, navigaţia pe Dunăre este blocată, iar mai multe nave sunt în pericol după ce au derapat şi au fost luate de gheaţă. „Dunărea este blocată, se navighează în derivă, împreună cu gheaţa”, a spus Oprea,  adăugând că, pe fluviu, sunt blocate 12 vase şi 10 barje.

Directorul Căpităniei Zonale Giurgiu a precizat că ambii marinari aflaţi pe nava care a fost scufundată de gheaţă în zona Chiciu au reuşit să se salveze în ultimul moment.

Florin Oprea a mai spus că în zona Călăraşi şi pe Dunărea fluvială nu există spărgător de gheaţă. El a precizat că în momentul în care se pune în mişcare un pod de gheaţă ca cel de la Călăraşi, nu poate fi luată nicio măsură de protecţie.

De asemenea, reprezentanţii Căpităniei Portului Călăraşi au declarat că un ponton al bacului a fost împins de gheaţă, pasarela acestuia şi cablurile de susţinere fiind rupte.

În aval de Chiciu, din cauza bucăţilor foarte mari de gheaţă, navele s-au deplasat în aval, în timp ce pe Braţul Borcea multe ambarcaţiuni pescăreşti şi de agrement au fost împinse pe mal sau luate la vale de gheaţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.