Acasă Politic Sute de oameni salvati de pompieri din fata urgiei

Sute de oameni salvati de pompieri din fata urgiei

DISTRIBUIȚI

107644– 06022012 –  Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt acolo unde oamenii au nevoie să fie deblocaţi din nămeţi sau să fie conduşi spre adăposturile oferite de autorităţi. Pompierii militari continuă să distribuie alimente şi băuturi calde celor aflaţi în nevoie şi asigură necesarul de apă potabilă locuitorilor din localităţile afectate de temperaturile scăzute care au condus la defecţiuni ale conductelor principale.

Echipajele SMURD din toată ţara se deplasează cu dificultate din cauza troienelor mari de zăpadă şi a viscolului pentru a oferi îngrijire de specialitate unui număr mare de persoane şi pentru a prelua şi transporta la unităţile spitaliceşti cazurile grave.

Numai în judeţul Călăraşi, au fost înregistrate mai multe evenimente care au solicitat mai des decât de obicei calităţile umane şi capacitatea de intervenţie a pompierilor. Cinci copii cu vârste mici, care prezintă febră mare şi trebuie transportaţi de urgenţă la spital vor fi preluaţi de o autospecială de descarcerare grea de la Lehliu Gară. În Dragalina, un echipaj SMURD se deplasa luni la pranz pentru a prelua o femeie însărcinată în 2 luni care prezintă hemoragie masivă şi are nevoie urgentă de transport la spital pentru intervenţie medicală de specialitate.

Un bărbat de 25 de ani, inconştient, căzut în zăpadă, în halta Dor Mărunt, a primit ajutor de la paramedicii SMURD din Lehliu Gară care s-au deplasat apoi la o femeie 80 de ani cu insuficienţă respiratorie pe care au transportăt la Spitalul judeţean Călăraşi.

            La Borcea se deplasează un echipaj de pompieri cu un autovehicul de intervenţie ARO pentru a prelua de urgenţă o persoană care necesită o intervenţie chirurgicală. Va fi preluată şi o altă persoană cu probleme medicale din localitatea Jegălia.

O casă din Budeşti aparţinând unei femei de 81 de ani, a fost acoperită de mai multe crengi de dimensiuni mari secţionate de ploaia îngheţată, punând în pericol acoperişul. Garda de Intervenţie din localitate a încheiat misiunea cu succes.

Pentru preluarea a şase persoane surprinse de viscol în localitatea Drajna, un echipaj al Secţiei de pompieri Dragalina s-a deplasat cu un autocamion de intervenţie.

Oamenii au fost transportaţi de către cadrele militare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi la Slobozia, unde intenţionau să ajungă.

Dimineaţă, pentru a acorda primul ajutor şi a prelua o persoană cu afecţiuni medicale, un echipaj al Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină cu un autocamion de intervenţie în localitatea Sănduliţa, comuna Săruleşti. Pe drumul de înapoiere, cadrele militare vor prelua şi o persoană din localitatea Ileana, persoană care a suferit o intoxicaţie cu medicamente şi se află în stare de inconştienţă.

            Tot la Lehliu Gară, 150 de persoane surprinse în tiruri sau autoturisme de zăpezile abundente au fost conduse de pompierii militari către adăpostul amenajat în incinta primăriei unde autorităţile locale au oferit băuturi calde.

La Drajna şi Fundulea au fost, de asemenea, ajutate 43 de persoane afectate de viscol şi căderi de precipitaţii abundente. Acestea au beneficiat de cazare în spaţii încălzite. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.