Acasă Politic Bucuresti: DIICOT cere arestarea deputatului Mihail Boldea

Bucuresti: DIICOT cere arestarea deputatului Mihail Boldea

DISTRIBUIȚI

108828 – 19032012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Galaţi au cerut procurorului general Laura Codruţa Kovesi să întreprindă demersurile pentru obţinerea avizului necesar formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare pentru deputatul Mihail BoldeaProcurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări faţă de Boldea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. La rândul său, procurorul general “a solicitat Ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a învinuitului Boldea Mihail pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorii de caz”, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

 

 

Ca urmare a solicitarii, Ministerul Justitiei trebuie sa trimita la randul sau catre Camera Deputatilor o solicitatre de ridicare a imunutatii demnitarului, altfel acesta nu poate fi judecat.

Boldea a fost audiat vineri la DIICOT Galati in legatura cu acest dosar in care mai sunt cercetati un subprefect si un fost candidat la europarlamentare.

Ancheta a inceput in 2009 cand politistii de la Crima Organizata s-au sesizat din oficiu in legatura cu mai multe inselaciuni cu terenuri si apartamente.

Persoanele acuzate identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

Deputatul Boldea a declarat ca nu are nicio treaba cu aceste lucru si ca este implicat doar pentru ca a fost in trecut avocat al persoanelor cercetate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.