Acasă Politic Bucuresti: Insarcinatul cu afaceri al Republicii Belarus, convocat la MAE

Bucuresti: Insarcinatul cu afaceri al Republicii Belarus, convocat la MAE

DISTRIBUIȚI

108365 – 01032012 – Ministerul Afacerilor Externe a luat notǎ, cu îngrijorare, de decizia administraţiei de la Minsk de a solicita Şefului Delegaţiei UE şi ambasadorului Poloniei în Belarus sǎ pǎrǎseascǎ ţara, la 28 februarie 2012, potrivit unui comunicat la MAE. 

Ca urmare, în semn de solidaritate cu diplomaţia polonezǎ, Ministerul Afacerilor Externe a dispus rechemarea, pentru consultǎri, pe o duratǎ nedeterminatǎ, a însǎrcinatului cu afaceri a.i. al României la Minsk.

Cu acest prilej, vor fi evaluate în profunzime modalitǎţile de promovare a valorilor democraţiei, respectului pentru drepturile omului şi statului de drept în Republica Belarus, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul agendei Parteneriatului Estic al Uniunii Europene.

De asemenea, la 1 martie, însǎrcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Belarus la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a i se comunica poziţia României în aceastǎ privinţǎ.

Mǎsurile respective constituie un mesaj de solidaritate şi unitate al statelor membre UE faţǎ de decizia amintitǎ a autoritǎţilor de la Minsk, predcizeaza MAE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.