Acasă Politic Bucuresti: Inscrierea in clasa pregatitoare a inceput cu stangul

Bucuresti: Inscrierea in clasa pregatitoare a inceput cu stangul

DISTRIBUIȚI

108426 – 05032012 – Mai mulţi deputaţi PDL i-au cerut ministrului Educaţiei să-i demită de urgenţă pe cei vinovaţi de blocajul apărut luni dimineaţă la înscrierile în clasa pregătitoare. Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la înscrierea copiilor în clasa I şi clasa zero. Cătălin Baba şi-a cerut scuze părinţilor pentru dificultăţile întâlnite în procesul de înscriere în clasa pregătitoare. Acesta a declarat că nu a fost vorba de o problemă de software, ci una de hardware, provocată de două căderi de tensiune care au afectat serverul. “Au fost două căderi de tensiuni aseară. Din această cauză s-a produs blocarea serverului. Astfel, informaţiile au trebuit să fie transferate pe un server.

 Procesul de înscriere s-a reluat la ora 10.45. Software-ul este funcţional şi a fost testat. Poate rezista la 320 de accesări simultane”, a spus Cătălin Baba.

Deputaţii PDL din Comisia de învăţământ a Camerei i-au solicitat ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au dus la problemele privind înscrierea în clasa pregătitoare.

„Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că Roedu.net este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I”, se arată într-un comunicat semnat de către deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei,Indiferent de explicaţiile de natură tehnică, situaţia a fost prost gestionată pentru că nu s-a avut în vedere şi o soluţie alternativă.

„Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece”, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.