Acasă Politic Bucuresti: Victor Ponta ii cere lui Traian Basescu toate stenogramele consultarilor de...

Bucuresti: Victor Ponta ii cere lui Traian Basescu toate stenogramele consultarilor de la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

108931 – 22032012 – Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis joi o solicitare preşedintelui Traian Băsescu, prin care îi cere, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, copii ale tuturor stenogramelor consultărilor de la Cotroceni din data de 6 februarie 2012.

            „Având în vedere controversele generate de declaraţiile dumneavoastră privind propunerea pe care mi-aţi fi făcut-o de a prelua funcţia de prim-ministru, consider că este corect, moral, necesar şi de interes public ca stenogramele discuţiilor cu toate formaţiunile politice prezente la Cotroceni să poată fi consultate de toţi cei interesaţi”, scrie Ponta în solicitarea adresată şefului statului.

            Victor Ponta consideră că Traian Băsescu are datoria de a fi pe deplin transparent şi de a-i pune la dispoziţie informaţii în legătură cu discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni.

            „În calitate de cetăţean român, consider că am dreptul de a fi informat în legătură cu discuţiile pe care le-aţi avut cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni, cu atât mai mult cu cât, conform declaraţiilor dumneavostră recente, ele m-ar viza în mod direct”, continuă preşedintele PSD.

            Liderul social-democrat precizează că face această solicitare nu din postura de lider politic, ci din cea de cetăţean. De asemenea, Victor Ponta susţine că îşi rezervă dreptul de a se adresa instanţei de judecată, dacă Traian Băsescu va refuza să răspundă solicitării în termenul legal.

„Vă transmit această solicitare nu din postura de deputat, preşedinte al PSD sau co-preşedinte al USL, ci în calitate de cetăţean. De asemenea, doresc să precizez că, în condiţiile unui refuz din partea dumneavostră de a răspunde acestei solicitări în termenul legal, îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţei de judecată, conform legii”, conchide Ponta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.