Acasă Politic Cluj-Napoca: Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, condamnat la cinci ani si jumatate de...

Cluj-Napoca: Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare

DISTRIBUIȚI

108552 – 08032012 – Democrat-liberalul Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită. Radu Bica a fost arestat pe 30 octombrie 2011, după ce a fost prins în flagrant, primind mită sumă de 43.000 de lei. Banii reprezentau avansul pentru ca o societate comercială reprezentată de denunţătoarea Aspazia Droniuc să câştige licitaţia pentru asigurarea Cluj Arena.

Prin sentinţa de joi, Aspazia Droniuc a fost condamnată la un an şi zece luni de închisoare sub control judiciar.

Procurorii DNA susţin că Radu Bica, în calitatea lui de vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Cluj, i-a promis Aspaziei Droniuc că îi va da mai repede informaţiile legate de caietul de sarcini astfel încât această să aibă timp să îndeplinească condiţiile care vor fi cerute la licitaţia pentru asigurarea stadionului Cluj Arena.

„În cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a acceptat promisiunea inculpatei Droniuc Aspazia de a-i remite suma de 20.000 de euro pentru a-i furniza acesteia informaţii legate de viitoarea licitaţie ce urma a fi organizată de societatea Cluj Arena, pentru asigurarea mentenanţei pe anul 2012, la stadionul Cluj Arena. Informaţiile legate de această licitaţie îi erau necesare inculpatei Droniuc Aspazia întrucât îi asigurau un avantaj faţă de alţi potenţiali ofertanţi şi îi facilitau căştigarea licitaţiei”, se arată în rechizitoriu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.