Acasă Politic Alba Iulia: Seful Politiei Teius a fost arestat pentru 29 de zile

Alba Iulia: Seful Politiei Teius a fost arestat pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

108553 – 08032012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au început cercetarea penală a şefului Poliţiei oraşului Teiuş din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, Marius Mircea Pop, cu gradul profesional de comisar şef de poliţie, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie 2011, Pop, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. Cu toate acestea, Pop nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a făcut demersuri pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a subordonatului său. În plus, după ce procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-au sesizat din oficiu cu privire la aceleaşi fapte, Pop, pentru a-şi ameliora situaţia juridică referitoare la faptul că nu a sesizat faptele de natură penală ale subordonatului său, a întocmit în fals un proces verbal de sesizare din oficiu pe care l-a antedatat şi l-a depus la compartimentul de control intern din cadrul I.P.J. Alba. De asemenea, pe parcursul efectuării cercetărilor în acest dosar penal, Pop i-a cerut unui alt subordonat să facă declaraţii nereale, în favoarea sa, cu ocazia audierii sale în calitate de martor.

La data de 7 martie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. Pe 8 martie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a lui Marius Mircea Pop pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.