Acasă Politic Sofia: Podul Calafat-Vidin va fi finalizat pana in noiembrie 2012

Sofia: Podul Calafat-Vidin va fi finalizat pana in noiembrie 2012

DISTRIBUIȚI

109061 – 27032012Constructia mult-asteptatului pod care va lega orasele Calafat din Romaniasi Vidin din Bulgaria va fi finalizata in acest an de catre compania spaniola FCC, potrivit agentiei Novinite.

Podul a fost inspectat, luni, de ministrii bulgari ai Transporturilor, Ivaylo Moskovski, si Fondurilor Europene, Tomislav Donchev.

Podul a fost finalizat in proportie de 72%, iar infrastructura sa adiacenta in proportie de 88%, a anuntat FCC. Compania spaniola a ridicat luna trecuta ultimul stalp al asa numitului Pod peste Dunare 2, a doua astfel de legatura dintre Romania si Bulgaria.

In luna ianuarie 2011, o suma de 25,7 milioane de euro a fost adaugata costurilor totale ale constructiei, in urma unui acord al Parlamentului bulgar.

Podul va fi finalizat in cele din urma la sfarsitul lunii noiembrie 2012, a declarat ministrul Transporturilor bulgar, Ivaylo Moskovski.

Totodata, acesta a precizat ca singurul risc pentru terminarea constructiei podului ar fi unele probleme nerezolvate cu constructorul spaniol, ca urmare a modificarii legislatiilor din Romania si din Bulgaria, dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Guvernul bulgar a explicat ca, pentru a se rezolva aceasta chestiune, a cazut de acord asupra unor modificari ale aspectului si ale programului de constructie a podului, ceea ce a determinat FCC sa ceara plati suplimentare.

Podul Calafat-Vidin ar fi trebuit sa fie gata in octombrie 2010, dar finalizarea sa a fost mult intarziata din cauza dificultatilor tehnice si cererilor companiei spaniole. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.