Acasă Politic Strasbourg: Europarlamentarii saluta eforturile ”restantierilor” în rezolvarea problemelor legate de extremism

Strasbourg: Europarlamentarii saluta eforturile ”restantierilor” în rezolvarea problemelor legate de extremism

DISTRIBUIȚI

108737 – 14032012 – „Ceva nu dispare doar dacă este mentionat într-un raport”, avertizează europarlamentarul român Norica Nicolai. Aceasta consider că extremismul este o amentiţare, însă o abordare europeană nu poate generaliza la nivelul unei întregi comunităti această caracterizare atât timp cât doar liderii sunt cei care se manifestă în acest sens, a arătat europarlamentara liberală Norica Nicolai, în cadrul dezbaterii privind Raportul pe 2011 privind progresele Bosniei si Hertegovina, dezbatere care a avut loc în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Aceasta a adus în discuţie punctul 27 al documentului prin care legislativul european solicită autoritătilor din Bosnia şi Herşegovina combaterea extremismului, urii religioase si violentei, în strânsă colaborare cu comunitatea internatională, exprimându-şi preocuparea în legătură cu extremismul wahhabitilor, precum si cu alte tendinte extreme din regiunea Balcanilor de Vest.

„Trebuie să evitam eşecul acestui stat. Este foarte important ca acest stat să aibă o reformă constituţională adecvată care să permită comunităţilor să se dezvolte, pentru că este vorba despre o comunitate multiculturală. Trebuie să susţinem asistenţa UE sporită pentru Bosnia şi Herţegovina”, a adăugat europarlamentara ALDE, menţionând că este necesară continuarea procesului de tragere la răspundere a celor care au săvârşit crime de război.

Raportul privind progresele Bosniei şi Herţegovinei pe 2011, votat astăzi de plenul Parlamentului European, salută eforturile de solutionare a problemelor restante între Bosnia şi Herţegovina, Serbia si Croatia si se declară multumit de faptul că aceste eforturi s-au intensificat în ultimele câteva luni. De asemenea, deputaţii europeni îşi mentin pozitia conform căreia statul ar trebui să dispună de suficientă putere legislativă, bugetară, executivă si judiciară pentru a putea îndeplini criteriile de aderare la UE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.