Acasă Politic Bucuresti: Carmen Moldovan (PSD) ii cere ministrului Fuia adevarul despre laptele comercializat...

Bucuresti: Carmen Moldovan (PSD) ii cere ministrului Fuia adevarul despre laptele comercializat in magazine

DISTRIBUIȚI

109730 – 24042012 – Preşedintele Forumului Naţional al Ecologiştilor din PSD, deputatul Carmen Moldovan, ii cere ministrului Agriculturii, Stelian Fuia, să ofere informaţii complete şi exacte cu privire la afirmaţiile sale vagi şi alarmiste, potrivit cărora mare parte din laptele din magazine este produs din lapte praf.

            „Afirmaţiile vagi, incomplete şi cu caracter alarmist ale ministrului agriculturii, Stelian Fuia, cu privire la laptele din magazine care ar fi produs din lapte praf, sunt inadmisibile din partea unui membru al guvernului. Ele au rolul de a răspândi panică în rândul populaţiei, care înţelege astfel că un produs pe care il consumă in mod obişnuit este altceva decât spune eticheta”, consideră Carmen Moldovan. ”Nu este posibil ca un ministru al agriculturii să arunce la întâmplare nişte afirmaţii, fără să aducă informaţii certe pentru a le susţine şi fără a-şi asuma responsabilitatea pentru situaţia pe care o invocă. Oamenii au dreptul să ştie dacă produsul pe care il cumpără poartă o etichetă greşită, iar autorităţile reprezentate de domnul ministru Fuia au obligaţia de a le proteja drepturile, nu de a face presupuneri”, adaugă deputatul PSD.

            Deputatul subliniază că este inadmisibil ca un ministru al agriculturii să afirme că “vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces” sau că “există poate şi un vid legislativ pe această temă”.

            „Ţin să-i comunic domnului ministru al agriculturii că acele autorităţi responsabile pentru o eventuală prezenţă în magazine a laptelui praf pe post de lapte natural, sunt în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Inspecţia de Stat în industria alimentară. De asemenea, dacă există lacune legislative în privinţa informaţiilor pe care producătorii de lactate trebuie să le plaseze pe etichetă, domnul ministru ar trebui să examineze situaţia, înainte de a arunca informaţii alarmiste şi a stârni panică în rândul consumatorilor”, susţine Carmen Moldovan. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.