Acasă Politic Bucuresti: Ion Lucian va fi inmormantat marti la Cimitirul Bellu

Bucuresti: Ion Lucian va fi inmormantat marti la Cimitirul Bellu

DISTRIBUIȚI

109190 – 02042012 – Trupul neinsufletit al actorului Ion Lucian va fi depus, luni, incepand cu orele 13.30, in holul Teatrului Excelsior din Capitala, iar inmormantarea va avea loc marti, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artistilor.

Toti cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu actorului Ion Lucian, sunt asteptati luni, in foyerul Teatrului Excelsior, pana la orele 18.00.

Directorul teatrului Excelsior, actorul, Ion Lucian a decedat, sambata, la varsta de 87 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala unde fusese internat la 11 martie.

Nascut pe 22 aprilie 1924, Ion Lucian si-a inceput cariera artistica la 18 ani, in 1942, pe scena Teatrului National din Bucuresti, urcand apoi, de-a lungul anilor, pe scenele Teatrului de Opereta Alhambra, Teatrului, Teatrului Nottara si Teatrului de Comedie. In anul 2001, Ion Lucian a primit premiul UNITER pentru intreaga activitate. Printre marile sale realizari se numara titlul de fondator si director al Teatrului pentru Copii „Ion Creanga” si al Teatrului Excelsior, din Bucuresti. Intre anii 1998 si 2000, a fost profesor la Universitatea Hyperion din Capitala. De-a lungul carierei artistice, a fost distins cu titlul de „Artist emerit” si cu cel de Ofiter al Legiunii de Onoare – Franta, precum si cu numeroase alte premii nationale. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, membru al Societatii Autorilor si Compozitorilor Dramatici din Franta, membru al Biroului Executiv al Asociatiei Internationale de Teatru Pentru Copiii si Tineret si membru de onoare al Asociatiei Internationale de Scout Boys. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.