Acasă Politic Constanta: DNA cere arestarea unui vames constantean prins cu mita de 700...

Constanta: DNA cere arestarea unui vames constantean prins cu mita de 700 de dolari

DISTRIBUIȚI

109242 – 03042012 – Nelu Valentin Sandu, vameş în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud – Agigea, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, care îl acuză de două infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii l-au reţinut luni pe Nelu Valentin Sandu şi au cerut instanţei arestarea lui preventivă pentru 29 de zile. Instanţa Tribunalului Constanţa va judeca marţi propunerea, urmând să decidă dacă emite pe numele lucrătorului vamal mandat de arestare preventivă sau dacă acesta va fi cercetat în libertate.

Potrivit procurorilor, în perioada 20 – 23 martie, Nelu Valentin Sandu a primit, prin intermediari, de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu activitate de import – export, suma de 700 de dolari pentru ca, în calitatea sa de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud – Agigea, „să deruleze cu celeritate formalităţile vamale necesare activităţii firmei denunţătorului”. În 2 aprilie, Nelu Valentin Sandu fost prins în flagrant delict după ce a primit de la denunţător, tot prin intermediari, suma de 700 de dolari. În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de alte două persoane, pentru complicitate la infracţiunile de dare şi luare de mită, au precizat procurorii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.