Acasă Politic Coreea de Nord ameninta cu aruncarea in aer a Seulului

Coreea de Nord ameninta cu aruncarea in aer a Seulului

DISTRIBUIȚI

109622 – 19042012 – Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană) a pretins joi scuze imediate vecinului din Sud pentru “calomniile” proferate în legătură cu grandoarea festivităţilor dedicate celebrării a 100 de ani de la naşterea fondatorului republicii, Kim Il Sung, ameninţând că, în caz contrar, armata sa va arunca în aer Seulul, potrivit Capital.ro.

“În cazul în care Coreea de Sud nu ne cere scuze imediat pentru insultă, îi vom declara război sfânt şi vom arunca în aer totul acolo (la Seul), potrivit unui comunicat oficial difuzat de agenţia nord-coreeană de stat KCNA, citat de presa de la Seul.

Seulul se află în raza artileriei nord-coreene.

Săptămâna trecută, preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak a declarat că lansarea rachetei nord-coreene, cu un presupus satelit civil la bord, a costat Phenianul aproximativ 850 milioane de dolari, echivalentul a 2,5 milioane de tone de porumb care ar fi compensat pentru şase ani penuria alimentară cu care se confruntă populaţia nord-coreeană. De asemenea, Seulul a estimat că Phenianul a cheltuit în ultimul timp cu propaganda 350 milioane de dolari, o sumă ce ar fi fost suficientă pentru a le asigura hrană celor 24 de milioane de nord-coreeni timp de 100 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.