Acasă Politic Bucuresti: Procurorul general: “Procentajul achitarilor la nivelul Ministerului Public este mult mai...

Bucuresti: Procurorul general: “Procentajul achitarilor la nivelul Ministerului Public este mult mai mic decat in celelalte state europene”

DISTRIBUIȚI

109627 – 20042012 – Procentajul achitarilor la nivelul Ministerului Public este mai scazut decat cel din alte tari europene, sustine procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. „In ceea ce priveste achitarile, nu putem vorbi de neperformanta, dimpotriva”, a declarat Laura Codruta Kovesi, joi seara, la postul public de televiziune, raspunzand unei intrebari cu privire la solutiile date de instanta in cazurile de mare coruptie rezolvate in ultima perioada. „La nivelul Ministerului Public, procentajul achitarilor este de sub 2%, undeva la 1,7%”, acest lucru insemnand ca din 100 de dosare trimise in judecate se dispune achitarea in 1 – 2 cazuri.  Aceasta reprezinta o medie extrem de mica, daca ne raportam la celelalte state europene unde media achitarilor este de 10%,

 

20% sau chiar 30%. Din acest punct de vedere, nu as putea spune ca nu sunt performante”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul general a explicat ca, de foarte multe ori, dupa ce procurorul trimite dosarul la instanta, daca trece o perioada mare de timp, probele se dilueaza, martorii mai uita sau parasesc tara. „Singurul lucru care ne intereseaza este daca aceasta solutie de achitare poate fi imputabila procurorului”, a adaugat Kovesi.

„In ceeea ce priveste sentintele cu suspendare, daca acum 4-5 ani cam in 60% din dosare se dadea inchisoare cu suspendare la fapte de coruptie, acum lucrurile s-au mai schimbat si cred ca in 8o% – 90% din cazurile de coruptie s-au dat pedepse in cuantum mult mai mare de timp si cu executare”, a precizat procurorul general. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.