Acasă Politic Strasbourg: Renate Weber: Suntem astazi in situatia incalcarii tratatelor Uniunii Europene

Strasbourg: Renate Weber: Suntem astazi in situatia incalcarii tratatelor Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

109630 – 20042012 – Eurodeputatul Renate Weber (PNL) a atras atentia, in timpul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind „Aderarea UE la Conventia Europeana a Drepturilor Omului”, ca „suntem astazi in situatia incalcarii Tratatelor si in mod special a articolului 6, care face ca o asemenea aderare sa aiba caracter obligatoriu. Dosarul s-a blocat la Consiliu, ca urmare a obiectiilor guvernului Marii Britanii si partial ale celui francez”.

„Fac un apel catre guvernul Marii Britanii sa isi modifice pozitia si sa lase UE sa aplice obligatiile prevazute in Tratatul de la Lisabona – si am incredere in colegii mei ca vor face tot ce tine de ei pentru a se asigura ca acest lucru se va intampla”, a spus Renate Weber, coordonatoare din partea grupului politic ALDE in Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE).

In ceea ce priveste „asa-numita reforma a Curtii Europene a Drepturilor Omului”, aflata in discutie in cadrul unei conferinte organizate zilele acestea (18-20 aprilie 2012) la Brighton (UK) de catre presedintia britanica a Consiliului Europei, Weber a informat plenul despre apelul pe care l-a initiat si pe care l-au cosemnat peste 60 de eurodeputati, apel care a fost trimis guvernelor tarilor membre ale Consiliului Europei.

„Nu pot sublinia suficient ingrijorarea CEDO, a ONG-urilor si a aparatorilor drepturilor omului cu privire la cateva dintre aceste propuneri. Daca vor fi acceptate, aceasta contra-reforma ar diminua in mod grav drepturile victimelor incalcarilor drepturilor omului”, a avertizat Weber.

„Dati-mi voie sa-mi exprim ingrijorarea si cu privire la faptul ca aceste doua subiecte sunt tratate fara pic de transparenta. Consiliul examineaza „Documente de sedinta” care nu sunt accesibile publicului si care nu apar in registre. Aceasta este o incalcare a Regulamentului privind accesul la documente! Proiectele documentelor de la conferinta din Brighton sunt accesibile doar ca urmare a scurgerilor de informatii. Nici publicul, nici ONG-urile nu au fost consultate! Nu acesta este modul in care ar trebui sa rezolvam problemele privind drepturile fundamentale in Europa!”, a mai spus eurodeputatul, adaugand ca, in opinia sa, „este momentul ca atat Comisia, cat si Consiliul sa faca acest lucru clar pentru toate statele membre”. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.