Acasă Politic Bucuresti: 23 de persoane aduse la audieri dupa perchezitiile din Ilfov

Bucuresti: 23 de persoane aduse la audieri dupa perchezitiile din Ilfov

DISTRIBUIȚI

110329 – 21052012 – În fapt, poliţiştii de investigare a fraudelor ilfoveni au efectuat investigaţii cu privire la faptul că 10 persoane ar fi înfiinţat mai multe societăţi comerciale tip “fantomă”, prin intermediul cărora au desfăşurat operaţiuni ilicite în domeniul comerţului cu legume şi fructe.

Cei în cauză sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2012, au înregistrat în contabilitate facturi false şi au declarat sediile societăţilor comerciale, pe care le administrau, în mod fictiv, în scopul sustragerii de la verificările financiar-contabile şi implicit de la plata datoriilor către stat.

Din activităţile investigative, a reieşit că, liderul grupării este in turc, care era principalul furnizor al unităţilor economice dintr-un complex comercial, din localitatea ilfoveană Afumaţi.

Lunar, membrii grupării introduceau în ţară aproximativ 300 de autoutilitare încărcate cu legume şi fructe, pentru care nu plăteau către stat taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit.

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, au fost identificate 23 de persoane, care urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Activitatea infracţională a trei dintre aceste persoane a fost probată, împotriva acestora fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Totodată, au fost ridicate în vederea dispunerii de expertize, documente financiar contabile şi unităţi de calcul.

Pentru cinci autoturisme şi conturile bancare ale unităţilor economice în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.