Acasă Politic Bucuresti: Bogdan Hossu, acuzat in dosarul Liviu Luca

Bucuresti: Bogdan Hossu, acuzat in dosarul Liviu Luca

DISTRIBUIȚI

109924 – 04052012Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, este acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este cercetat prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, Liviu Luca. Bogdan Hossu este cercetat si in dosarul in care fostul lider de sindicat Marius Petcu a fost condamnat de magistratii Tribunalului Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, potivit Romania TV. Presedintele Cartel Alfa a anuntat pe 4 aprilie ca este cercetat de procurorii DNA pentru fapte de coruptie in legatura cu atribuirea unor lucrari de reparatii la doua hoteluri apartinand societatii Alfa Hotels SRL. Hossu a prezentat atunci, intr-o conferinta de presa, un proces -verbal al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din 31 ianuarie 2011,

potrivit caruia procurorul Claudia Rosu s-a autosesizat in ceea ce-l priveste pe Bogdan Hossu, in acelasi dosar care il viza si pe fostul presedinte al CNSLR-Fratia Marius Petcu.

Faptele imputate lui Bogdan Hossu, aparent fara legatura cu cele ale lui Marius Petcu, erau legate de atribuirea preferentiala a unor contracte de reparatii capitale la doua hoteluri apartinand SC Alfa Hotels SRL.

„In fapt, reparatiile celor doua hoteluri au fost realizate de o firma din Focsani al carei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuita in subantrepriza unei firme al carei patron este ginerele acestuia”, se precizeaza in documentul prezentat de Hossu.

In conferinta de presa, liderul sindical s-a aparat spunand ca reparatiile pentru cele doua hoteluri – Hotelul Carpati din Predal si Hotelul Parang din Olanesti – nici macar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitatia nefiind incheiata inca.

„Nepotii mei au sapte si noua ani, e cam greu sa aiba firme”, a spus Hossu.

El a precizat ca toate documentele legate de acest dosar le-a primit „nu de la DNA, cum ar fi fost normal”, ci de la terte persoane „din terte parti”, ele fiind fie folosite in instanta, fie vehiculate in presa, fie „fac obiectul unor speculatii”.

Hossu sustine ca pana in prezent nu a fost chemat niciodata la DNA, motiv pentru care, nemultumit de faptul ca nu a fost lasat sa raspunda acuzatiilor, s-a adresat Inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamand conduita procurorilor Claudia Rosu si Lucian Papici, autorii documentelor care il vizeaza.

Prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, Liviu Luca, a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, fiind acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru a ascunde o infractiune de coruptie.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 8 decembrie 2011, pe Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.