Acasă Politic Bucuresti: Gyorgy Frunda il ameninta pe Victor Ponta cu sesizarea Consiliului Europei

Bucuresti: Gyorgy Frunda il ameninta pe Victor Ponta cu sesizarea Consiliului Europei

DISTRIBUIȚI

109906 – 03052012Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat că va sesiza Consiliul Europei dacă noul guvern de la Bucureşti va reveni asupra prevederii legale prin care s-a înfiinţat o nouă facultate la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Senatorul UDMR a precizat că guvernanţii nu pot anula hotărârea de guvern referitoare la UMF Târgu Mureş, dar pot adopta o nouă hotărâre de guvern. „Aceasta este procedura. Ar fi o greşeală din partea Guvernului, pentru că ar infirma un drept câştigat, ar anula un drept câştigat, iar în această situaţie în mod cert voi ridica această problemă la Consiliul Europei şi voi iniţia o moţiune împotriva Guvernului la nivel de Strasbourg. Consecinţele politice ar fi foarte grave” , a spus Frunda.

El a arătat că o moţiune adoptată împotriva unei ţări membre duce la diferite sancţiuni.”Prima perioadă este de dialog şi de convingere, iar în final se poate ajunge şi la suspendarea acreditivelor membrilor delegaţiei ţării respective. Intenţia mea nu este de sancţionare, este de construcţie. Vreau ca această facultate să existe, ea instituţionalizează o linie existentă, nu acordă drepturi în plus şi evită posibilitatea asimilării şi ca anumiţi profesori români să fie pe listele de la facultatea maghiară şi să predea acolo fără să cunoască limba maghiară, iar Senatul universităţii să reprezinte proporţia dintre studenţi şi să hotărască”, a precizat senatorul UDMR. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.