Acasă Politic Bucuresti: Liderii romanilor din Timoc, in vizita la Bucuresti

Bucuresti: Liderii romanilor din Timoc, in vizita la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

110071 – 10052012 – O delegatie a romanilor /vlahilor din Timoc s-a aflat in vizita la Bucuresti unde a avut discutii la Parlamentul Romaniei si la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP).

Delegatia formata din Parintele Boian Alexandrovic, protopop de “Dacia Ripensis”, Pedrag Balasevic, presedinte al Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia, si  Zavisa Jurj, presedinte al Asociatiei pentru cultura romanilor/vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum”, s-a intalnit la Parlamentul Romaniei cu presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Senat, senatorul Viorel Badea.

In cadrul discutiilor au fost evocate rezultatele alegerilor din Serbia si impactul acestora asupra situatiei romanilor/vlahilor din Timoc, precum si proiectele viitoare si implicarea mai accentuata a statului roman in proiectele de pastrare a identitatii nationale a romanilor timoceni.

La DRP delegatia s-a intalnit cu secretarul de stat Eugen Tomac cu care s-au evocat proiectele de pana acum si situatia comunitatii romanesti dupa alegerile generale din Serbia.

Liderii romanilor din Timoc prezenti la Bucuresti s-au intalnit si cu conducerea Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, organizatie a societatii civile profund implicata in colaborarea cu organizatiile romanesti din Timoc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.