Acasă Politic Bucuresti: Magistratii corupti, fara pensii speciale

Bucuresti: Magistratii corupti, fara pensii speciale

DISTRIBUIȚI

109991 – 08052012 – Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni ca pensionarile speciale in cazul magistratilor sa fie amanate pana cand instantele iau decizii definitive. Pana acum, magistratii puteau iesi oricand la pensie, cu venituri foare mari. „Cel care este suspectat sau cel care a comis o fapta de coruptie nu trebuie sa primeasca o astfel de pensie. Nu vad care este problema daca noi amanam si suspendam acest lucru”, a spus Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei. „Plenul CSM a decis amanarea cererii de pensionare pana la solutionarea definitiva a cauzei penale. Urmeaza sa adoptam si o hotarare de principiu in privinta unor astfel de cereri”, a anuntat presedintele CSM, Alina Ghica.


Practic, Consiliul amana pe un termen nedefinit luarea unei decizii. Pana acum, plenul CSM lua doar act de toate deciziile de pensionare si le trimitea presedintelui care trebuia sa le semneze.

De astfel de decizii au beneficiat mai multi magistrati anchetati sau chiar arestati, printre care Florin Costiniu, judecator la Curtea Suprema, arestat in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu, precum si Gabriela Ghita, fost adjunct al procurorului general al Romaniei, implicata si ea intr-un dosar al DNA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.