Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Prima decizie a viitorului guvern va fi anularea HG privind...

Bucuresti: Ponta: Prima decizie a viitorului guvern va fi anularea HG privind UMF Targu Mures

DISTRIBUIȚI

109855 – 02052012Premierul desemnat Victor Ponta le-a spus, miercuri, membrilor Consiliul Executiv Naţional (CExN) al PSD, că prima decizie a Guvernului său după învestire va fi să anuleze HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş. Preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD, s-au reunite în CExN, pentru a-și exprima poziția față de propunerile de miniștri avansate de premierul desemnat, prilej cu care au aflat chiar de la acesta că prima decizie pe care Guvernul trebuie să o promoveze după învestire treuie să fie anularea HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş. Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.


Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.