Acasă Politic Bucuresti: Ponta vrea ca institutiile bugetare sa revina la vechiul program de...

Bucuresti: Ponta vrea ca institutiile bugetare sa revina la vechiul program de lucru

DISTRIBUIȚI

110333 – 21052012 – Premierul Victor Ponta a recomandat conducerii instituţiilor publice să modifice programul de lucru al angajaţilor şi să îl încadreze în intervalul orar 9.00-17.00, conform normelor Uniunii Europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

„Este o recomandare a prim-ministrului, în vederea alinierii la normele UE. La nivelul Guvernului, angajaţii vor lucra în intervalul orar 9.00-17.00, dar fiecare instituţie, în funcţie de specificul activităţii, poate opta totuşi pentru propriul program optim de funcţionare, precum între orele 8.00-16.00. Recomandarea premierului este însă pentru un program de lucru aliniat normelor UE”, a spus Zaharescu.

În luna februarie, la preluarea mandatului, premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate ale statului, „pentru optimizarea activităţii şi a comunicării interinstituţionale”, iar Secretariatul General al Guvernului a emis o circulară prin care programul de lucru pentru bugetari a fost stabilit în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Guvernul a precizat atunci că uniformizarea programului de lucru în administraţia publică va fi aplicată strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului şi instituţiile publice subordonate, fără să vizeze activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgenţă şi de intervenţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.