Acasă Politic Bucuresti: Calin Popescu Tariceanu, mandatat sa formeze o comisie pentru restituirea integrala...

Bucuresti: Calin Popescu Tariceanu, mandatat sa formeze o comisie pentru restituirea integrala a proprietatilor

DISTRIBUIȚI

110337 – 21052012 Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central al partidului, că deputatul Călin Popescu Tăriceanu a fost mandatat să formeze o comisie care să soluţioneze restituirea integrală a proprietăţilor sau despăgubirea integrală a proprietarilor.

Fenechiu a anunţat că în şedinţa conducerii PNL s-a decis constituirea unei comisii, condusă de Călin Popescu Tăriceanu, care va analiza şi va căuta o soluţie în ceea ce priveşte restituirea integrală a proprietăţilor sau despăgubirea integrală a proprietarilor. „După cum ştiţi, guvernul PDL a propus să nu mai fie despăgubiţi integral proprietarii, iar noi, ca partid liberal, avem datoria să găsim soluţii pentru aceasta”, a spus Fenechiu.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că încă nu s-a stabilit cine va face parte din această comisie. „Domnul Călin Popescu Tărieanu a fost însărcinat să înfiinţeze această comisie, vor face parte reprezentanţi ai mai multor partide, urmează să discutăm în USL acest lucru”, a mai spus Fenechiu.

În 7 mai, Victor Ponta, în calitate de premier desemnat, declara că nu ia în calcul varianta plafonării la 15% a despăgubirilor pentru casele naţionalizate şi că trebuie găsită, în acest caz, soluţia constituţională, echitabilă, pentru restituirea în primul rând în natură a proprietăţilor, acolo unde este posibil.

Guvernul Ungureanu anunţase că vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibilitatea restituirii în natură. De asemenea, plata urma să fie făcută eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Cabinetul Ungureanu analiza varianta ca viitorul proiect de lege privind despăgubirile pentru proprietăţile naţionalizate să prevadă restituirea în natură pentru dosarele deja depuse, cu stabilirea unui termen până la care mai pot fi depuse dosare care să fie soluţionate tot cu retrocedări în natură. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.